Van Dijklaan 22 - 1427AE Amstelhoek - 0297-385254

5 valkuilen bij het gebruik van video in combinatie met de sociale media

In deze eerste ROADWORKS-VLOG behandelt René de 5 valkuilen bij het gebruik van video in combinatie met de sociale media.
Video kun je erg sterk inzetten in combinatie met de sociale media, maar let wel op de volgende valkuilen. Bekijk hier de vlog!


1. Teveel willen vertellen
Ja, natuurlijk wil je zoveel vertellen en ja, alles is interessant, maar nee, hou het kort! En als je denkt, ik heb de tekst flink ingekort, dan moet het waarschijnlijk nog korter. Wetenschappelijk is het ook bewezen dat je als ontvanger maar een handvol boodschappen kunt onthouden, dus als je teveel informatie geeft, komen misschien de aller belangrijksten niet over.

2: De film te lang maken
De film te lang maken… Het komt feitelijk op hetzelfde neer, maar ook al heb je je verhaal ingekort en heb je maar een handvol boodschappen geselecteerd, maak het kort. Zeker op het gebied van social media. Want online gebruikers zijn verwend, ze willen zo snel mogelijk de relevante informatie hebben, zeker als je het mobiel moet bekijken. Ze hebben daardoor ook simpelweg de macht om weg te klikken, best zonde, als jouw call-to-action nog moet komen.

3: Wat is het doel?
Het eerste wat ik vraag als ik met een klant een project aan snij is: “Wat is het doel?” “Wat is je doelgroep?” en: “Wat wil je bereiken?” Want, begin niet zonder een doel, en dan zeg ik bewust één doel… Want je kunt niet én naamsbekendheid, én traffic, én conversie kweken. Je moet dus een keuze maken, om zo uiteindelijk wél op te vallen.

4: De puzzelstukjes passen niet
Een film is een soort puzzel, waarin alle stukjes moeten passen, denk aan het filmbeeld, de eventuele animaties, maar ook een voice-over en de muziek. Denk je eens in dat een bepaalde film met andere muziek, totaal anders kan overkomen. Hetzelfde geldt ook voor de voice-over, moet het een mannenstem zijn? Een vrouwenstem? Jong of Oud? Allerlei zaken waar je een bewuste keuze voor moet maken.

5: Video gebruiken is erg kostbaar
Heel simpel, nee. Natuurlijk, je kunt het zo gek maken als dat je zelf wilt, maar voor ons is het creatieve proces niet alleen het bedenken van een concept, maar ook juist rekening houden met het beschikbare budget, het is namelijk niet zo moeilijk om creatief te zijn met 10.000-en Euro’s. Het gaat erom dat je met het beschikbare budget, een mooi product maakt, dat de doelstellingen realiseert, en als juist dat doel bereikt is, dan kan het eigenlijk ook nooit teveel gekost hebben.

Dus: denk eraan, wat is je doel? En wat wil je bereiken? Want zomaar een video de digitale wereld in smijten heeft totaal geen zin, er is namelijk al genoeg pulp op de sociale media. Bedenk dus hoe je de film wilt insteken, en wij kunnen je helpen met het creatieve proces.