Van Dijklaan 22 - 1427AE Amstelhoek - 0297-385254

Alles wat je moet weten over een animatievideo

Een film is natuurlijk heel erg mooi, maar het is wel ‘what you see is what you get’. Met andere woorden: Wat je hebt gefilmd, is alles waarmee je kunt werken. Met een animatie is werkelijk alles mogelijk en kun je alles creëren wat je maar wilt. 

 

Wat is een animatievideo?

Wat een animatievideo zo aantrekkelijk maakt is dat je, bij bijvoorbeeld een uitleganimatie, een op het eerste gezicht ingewikkeld verhaal veel toegankelijker maakt. Jouw boodschap wordt op een aantrekkelijke manier vertoond, waardoor ook meteen de conversie op een website flink verhoogd wordt. De kijker leest nu niet alleen een verhaal, de kijker ervaart het en beleeft het!

Een animatievideo kan volledig getekend zijn, maar het kan ook samen gaan met gefilmd beeld, en dan noem je het ‘motion graphics’. Doordat animaties gemaakt worden op de computer zijn de opties eindeloos en voor 100% zelf te bepalen. Het is een uniek middel om je bedrijf, product of dienst op een visueel aantrekkelijke manier te introduceren bij je doelgroep.


Waar moet een animatie aan voldoen?

We zitten in een wereld waarin alles snel moet gebeuren, en daarom is het belangrijk om je boodschap in een zo kort mogelijke tijdspanne duidelijk te maken. De ideale lengte van een animatievideo is 60 tot 90 seconden. Dit betekent dat het verhaal kort maar krachtig moet zijn.

Ik vertelde net al dat de conversie verhoogd wordt bij het gebruik van video op de website. En dat begint met het bezoek op de site, gemiddeld wordt een website zo’n 50 seconden bezocht, maar een website met meerdere video’s wordt gemiddeld ruim 5 minuten bezocht. Video op je website werkt dus!

 

Animaties zijn doeltreffend!

Nog maar een paar jaar geleden bestond iets meer dan de helft van het online internetverkeer uit online video. In 2016 zal dit ruim 90% zijn!

Ik ga graag voor jou aan het werk, onze werkwijze is simpel en ons resultaat is doeltreffend. Wij gaan de uitdaging graag aan, om jou en jouw doelgroep te blijven verrassen.