Van Dijklaan 22 - 1427AE Amstelhoek - 0297-385254

Director's Cut: Frigologix

Startpunt

Frigologix is een familiebedrijf, en is een koel- en vrieshuis, voor bijvoorbeeld frites, snacks en ijs. Zij hebben onlangs een nieuwe hal geopend, reden genoeg om dit te vieren, met klantrelaties en met de familie van de medewerkers. Dit evenement is georganiseerd door D&B Eventmarketing, waar we al geruime tijd heel prettig mee samenwerken. 

En wij zijn gevraagd om het geheel audiovisueel aan te kleden, waarbij een gevoel van trots overgebracht moest worden, zowel intern- als extern.

Onze oplossing

Ik hou erg van de stijl van een mini-documentaire. En daarbij hebben wij gekozen voor het filmische plaatje van onze Sony FS7 camera.

En, heel belangrijk in deze, is dat de eígen mensen het verhaal vertellen. En dat klanten een testimonial geven op film, want daar geloof ik persoonlijk heel erg in, waarom zou je jezelf op de borst kloppen, als klanten dat ook over jou kunnen doen?

Dan is het wel zaak om naar de juiste personen te zoeken, en heel snel wordt gedacht dat iemand 'niet goed' voor de camera zou zijn, of moeilijk een verhaal kan vertellen, maar dat is echt een misvatting, want iedereen kan goed in beeld komen, sommigen hebben misschien iets meer coaching nodig, maar ook daar zijn wij er dan voor tijdens de shoot.

De combinatie van de eigen mensen en de eigen klanten en dus juist geen externe voice-over vormt de leidraad in de film.

 

Resultaat

Het resultaat? Een tweetal niet alle daagse bedrijfsfilms over een familiebedrijf, met trotse medewerkers, een trotse eigenaar, en ook tevreden klanten aan het woord. Met een combinatie van filmisch sfeerbeeld, met ook shots die bewust vanaf de schouder gemaakt zijn voor een minder statische corporate uitstraling, en natuurlijk prachtige drone-opnames... Ook om zo het gigantische terrein in beeld te kunnen nemen, en zorgt direct ook voor de visuele verbinding tussen Frigologix, en het buurbedrijf Farm Frites, die letterlijk rug aan rug staan. Frisse ietswat koelere kleuren gebruikt, mooi passend bij de uitstraling van het bedrijf, en natuurlijk ook vanwege het feit dat het om een koel- en vrieshuis gaat. Waarbij het filmen in een grote vriezer met -24, ook nog een beste uitdaging was.

Al met al mooie producties, waarbij we slechts 1,5 dag nodig hadden om dat allemaal te schieten, met hele leuke medewerking van de medewerkers én klanten. 

Wil je de complete producties zien? Klik dan hier. En denk je zelf, dit lijkt mij wel wat? Of wil je gewoon meer informatie? Neem gerust contact met ons op