Van Dijklaan 22 - 1427AE Amstelhoek - 0297-385254

Videomarketing: 5 redenen waarom je NU moet beginnen

Marketeers en video. Sommige gaan er direct mee aan de slag, anderen willen eerst weten waarom; heel begrijpelijk. Daarom in deze 5 redenen waarom je nu - nee, eigenlijk gisteren - met online videomarketing had moeten beginnen.

1. Video = Altijd


Ga bij jezelf eens na: hoeveel uur video zie je per dag? En hoeveel uur lees je? Als je alle tijd waarin je bewegend beeld ziet op Facebook, RTL XL, YouTube of Netflix vergelijkt met de momenten dat je een artikel leest of een reclamefolder bekijkt, kom je al snel tot de conclusie dat video niet mag ontbreken in je marketingstrategie.

 

2. Video = Overal


Je ziet bewegend beeld op tv, maar ook online: op de desktop en natuurlijk via apps op de smartphone en tablet. Steeds meer social media en andere apps richten zich op videocontent. Kijk maar naar Instagram met Instagram Stories en nu ook Instagram TV. Momenteel bestaat 84% van al het internetverkeer uit video. Jouw doelgroep komt vaker en via meer kanalen met video in aanraking dan een paar jaar geleden.

 

3. Video = Kleefkracht


Mensen zijn van nature visueel ingesteld. Bewegend beeld prikkelt, bij jong en oud. Wist je dat uit onderzoek blijkt dat 60% van de proefpersonen na drie dagen nog weet wat er in een filmpje te zien was en werd verteld? Bij tekst is dat maar 10%. Dat noemen wij de kracht van video!

 

4. Video = Impact


Wanneer je (social) video aan je marketingmix toevoegt, bereik je een groter publiek dan daarvoor. Op het internet zijn mensen eerder geneigd een video te liken of delen dan een stuk tekst, waardoor dat bereik ook steeds verder toeneemt. En gaat je video viral, dan kun je rekenen op veel aandacht voor jouw merk, dienst of product.

 

5. Video = Winst


Na het zien van bewegend beeld zijn mensen eerder geneigd om een product aan te schaffen.

De kans op aankoop van een product is namelijk 64 tot 85% groter na het bekijken van een productvideo. Dat blijkt uit het gerenommeerde Analytics-blog Kissmetrics.

Dat heeft o.a. te maken met het feit dat:

Je sommige zaken alleen maar kúnt vertellen met een video. Denk aan een instructie van een apparaat of een bepaalde beweging.

Maar ook: Emoties in bewegend beeld leiden tot meer herkenning en dus binding met het product, emotie verkoopt! Dat weten we eigenlijk gewoon al.

En ten slotte: Wanneer personen een product gebruikt zien worden of zien bewegen, wordt het product tastbaarder en zijn ze eerder geneigd het aan te schaffen.

En, wanneer start jij met videomarketing?

Bij Roadworks zijn we succesvol in het maken van originele en pakkende videoproducties. Dat kan een motion-graphic animatie zijn, maar ook een breed opgezette corporate film, een social video of een totale mediacampagne voor meerdere kanalen. We denken mee. We helpen scoren.

Dank je wel voor je tijd, en mocht je meer informatie willen hebben, neem gerust contact met ons op.