Van Dijklaan 22 - 1427AE Amstelhoek - 0297-385254

Trends in videomarketing 2019

Video blijft groeien, dus ook bij Roadworks kunnen we niet wachten om in 2019 weer verder te gaan met het maken van gave producties. Wij kennen de trends in videomarketing voor 2019 en lichten alvast een tipje van de sluier op.

 

1. Dé trend volgens Eindbaas René: relevantie


René: “In 2019 wordt ‘relevantie’ het sleutelwoord. Consumenten zijn momenteel zó verwend met bewegend beeld, dat ze in een split second beslissen of een video voor hen relevant is. Zo niet, dan swipen ze direct door naar het volgende filmpje. Wanneer je als zender van de boodschap veel energie, tijd en geld aan een mooie video besteedt, is het zonde als de meeste ontvangers er slechts enkele beelden van zien. Het is dus belangrijk om de kijker direct beet te pakken. Dit krijg je alleen voor elkaar door relevant te zijn: de juiste boodschap voor de juiste doelgroep, op het juiste moment en via het juiste platform. Van tevoren bepalen we wie de doelgroep is en waar die naar op zoek is. We gaan denken vanuit de behoefte van de doelgroep, zodat we de boodschap die we graag willen vertellen, ook kunnen brengen.”

 

2. Dé trend volgens Baas in opleiding Ruben: shoppable videocontent


Ruben: “Ik koop zelf weleens producten via video’s op Instagram of Snapchat en dat is ontzettend quick and easy. Via klikbare elementen in een interactieve video schaf je een product dan snel aan. Ik voorspel dat deze vraag- en aanbodbeweging in 2019 extreem gaat groeien. Het aanbieden van shoppable video is een methode waarmee je als marketeer bovendien duidelijk en snel een relatie ziet tussen de investering in videomarketing en de sales die het oplevert: de succesfactor is goed meetbaar. Door het uitvoeren van korte experimenten krijg je het laten maken van de videocontent dus ook sneller aan je manager ‘verkocht’. En door A/B-tests uit te voeren stuur je snel bij in je campagnes.”

 

3. Dé trend volgens Animatiebaas Robin: professionaliteit


Robin: “Wil je opvallen tussen het grote aanbod aan video’s, dan is mijn motto ‘doe het goed of doe het niet’. Ziet een film of animatie er enigszins amateuristisch uit, dan filtert de consument dat en wordt de productie onbewust als privé-opname gekwalificeerd. Een consument verwacht namelijk niet dat amateuristische beelden vanuit een professionele organisatie komen. Pak het maken van video dus ook bekwaam aan en ‘doe het goed’. Een vakkundige video geeft jouw bedrijf een professionele uitstraling.”

Ga je mee in deze trends? Heb je andere ideeën? Laat het ons weten; we denken mee en maken graag samen nieuwe plannen.