Van Dijklaan 22 - 1427AE Amstelhoek - 0297-385254

Welk socialmediakanaal kies jij voor jouw videocontent?

Als je meer verkeer naar jouw website wilt genereren of meer betrokkenheid wilt krijgen bij jouw socialmediaposts, dan is contentmarketing de beste manier. Een blog is hierbij waardevol, maar met een video scoor je nog hoger! Wist je dat een social video 1200% meer deelacties genereert dan een combinatie van tekst en afbeeldingen? Om dit nog meer kracht bij te zetten, moet je wel de juiste socialmediakanalen koppelen.

Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, LinkedIn en Vimeo zijn de meestgebruikte socialmediakanalen voor video. Elk socialmediakanaal heeft andere kenmerken, eigenschappen en algoritmes waarin verschillende soorten videocontent passen.

Wij gaan ons in deze vlog richten op de in onze ogen belangrijkste: YouTube… Facebook, Instagram en Linkedin…

Video op YouTube

En dan begin ik natuurlijk met YouTube… Youtube is de moeder van deze kanalen… (Het is trouwens YouTOEB, niet YouTjube, maar dat terzijde) Het is daarnaast, na Google, de grootste zoekmachine. Hier kun je dus een groot bereik creëren. YouTube-gebruikers zijn het gewend dat er langere videocontent te vinden is, dus je mag daar gebruik van maken (zoals deze video, die ook wat langer is) Maar combineer dit bijvoorbeeld met een mooie aanjager op Instagram). Over Instagram zo dadelijk meer… YouTube leent zich prima voor educatieve video’s, productdemo's, how-to-content, vlogs en series.

Daarnaast kun je YouTube goed gebruiken voor het opslaan van testimonials, creatieve campagnes, interviews met executives, webinars en evenementenvideo’s. Zo creëer je een account met goede videocontent, waar geïnteresseerden graag lid van worden. Zo groei je op YouTube en kun je de betrokkenheid bij je merk, dienst of bedrijf vergroten. Wil je snel veel conversie genereren? Kies dan voor een ánder socialmediakanaal, zoals Facebook of Instagram.

Video op Facebook

Facebook leent zich prima voor korte, informatie en vooral grappige video’s. Dit socialmediakanaal speelt de filmpjes standaard zonder geluid af. Daar moet je met jouw videocontent rekening mee houden. Een filmpje moet dus ook zonder geluid boeiend zijn! Het beste is om een video direct te uploaden via Facebook en niet te delen via bijvoorbeeld een YouTube-link, want dan wordt het filmpje direct afgespeeld in de tijdlijn. Zo genereer je het grootste bereik.

Video op Instagram

In vergelijking met Facebook is Instagram ‘visueel geboren’. Afbeeldingen en video’s waren vanaf het begin leidend. Daarom kun je hier perfect microvideo’s delen. Denk aan teasers, clips, loops of korte scènes ‘achter de schermen’. Je kunt ook een stukje van een langere film laten zien, om kijkers te triggeren om de hele video op bijvoorbeeld jouw website te bekijken.

Houd de video tussen de 15 en 60 seconden. Langer is sowieso niet toegestaan op Instagram. Ook hier geldt: de filmpjes moeten ook zonder geluid boeien en ohja… vergeet de hashtags niet!

Video op LinkedIn

Video op LinkedIn moet vooral informatief en professioneel zijn. Denk aan how-to-video’s, testimonials of case studies. Dit kanaal heeft geen lengtelimiet, maar houd er rekening mee dat 2 minuten al behoorlijk lang is! Post er daarnaast een aanvullende blog bij, want daarmee scoor je op LinkedIn ook lekker.


Nu je weet welke socialmediakanalen zich het beste lenen voor jouw videocontent, kun je gericht aan de slag gaan en het beste kanaal kiezen. Mocht je er toch niet helemaal uitkomen of wil je eens sparren over jouw idee of video? Neem dan contact met ons op, we nemen graag de tijd voor jou en jouw video’s!