Van Dijklaan 22 - 1427AE Amstelhoek - 0297-385254

Beeld, content en jouw merk: bouwen aan een succesvolle toekomst

Hoe komt het dat beeld en beeldtaal alsmaar belangrijker wordt? Het antwoord is simpel:
de opkomst en groei van online. De wereld van communities en interactie, delen en sharen. De snelheid van het Internet maakt dat het communiceren van content door beeld de nieuwe standaard is geworden. Beelden zeggen meer dan 1.000 woorden.

Hoe zit dat met merken en beeld? Wat bepaalt of je succes hebt met beeld?

Wees een contentmerk en niet een merk met content

Storytelling is zorgen voor een geloofwaardig en authentiek verhaal. Een verhaal dat past bij je merk, dat past bij je klanten en zorgt voor relevantie. Als merk moet je je afvragen: produceren we content of vertellen we ons verhaal? Zichtbare merken brengen een associatie in ons denken teweeg. En het beeldmateriaal waarmee ze hun verhaal vertellen kan onze associaties rondom zo’n merk enorm versterken.

Laat het product zien

Met video’s trek je in een korte tijd de aandacht van je doelgroep, deel je veel content en breng je emoties over. Steeds meer bedrijven maken video onderdeel van hun merkstrategie. En terecht. De wijze waarop anderen jouw product gebruiken of inzetten is een prachtige basis voor succesvolle beeldcontent. Wanneer we in Nederland kijken naar partijen als Coolblue en Mantel dan zien we naast productomschrijvingen, functionaliteiten ook de wijze waarop anderen het product gebruiken. En dat vinden we allemaal online.

Beeld verkoopt meer dan 1.000 woorden

Het lijkt geen twijfel dat online video van fundamenteel belang is voor de manier waarop mensen nu inhoud consumeren. Voor een merk is de juiste strategie allesbepalend. Een strategie waarin beeld, content en merk elkaar versterken. En de boodschap aansprekend en vindbaar is voor de doelgroep. Ik zou daar niet te lang mee wachten. Want beeldmarketing is het nieuwe sales.