Rendementsweg 20 B5 - 3641 SL Mijdrecht - 0297-385254

Het belang van een goed doordachte videohuisstijl

Als je denkt aan een huisstijl, dan is het eerste wat in je opkomt waarschijnlijk: Het logo, de website, briefpapier en een kek visitekaartje.

Maar in een tijd waarin video steeds belangrijker wordt, is een videohuisstijl nog altijd iets dat wordt onderbelicht. Video wordt steeds belangrijker voor online marketing en om op te vallen is een professionele uitstraling belangrijk. Een videohuisstijl of videobranding kan daar bij helpen. Maar wat is zo'n videohuisstijl nu eigenlijk?

Je kunt het zien als een aanvulling op het huisstijlhandboek. Wij gaan aan de slag met de branding en creëren de elementen die nodig zijn in video’s. Denk aan een animatie van het logo als opener van de videocontent. Lower thirds, overgangen om knipjes te maskeren en icons die kunnen worden geanimeerd.

Eigenlijk alles dat in het huisstijlhandboek te vinden is kan geanimeerd worden en gebruikt worden voor videocontent. Het belangrijkste van een goede huisstijl is dat het ook eenvoudig is om deze te gebruiken. Don't work harder, work smarter.

Animaties zijn over het algemeen technisch en vergt enige kennis om dit te kunnen aanpassen. Het Adobe pakket zorgt ervoor dat we templates kunnen maken waarbij het makkelijk is om in een programma als Premiere Pro die huisstijlelementen te gebruiken en aan geschikt te maken voor het project waar het voor nodig is.

Wij geven je niet alleen de ingrediënten, maar ook het recept om zo eenvoudig een elke videocontent te voorzien van een professionele uitstraling.
Wil je meer weten of videobranding en templates, neem dan gerust contact met ons op!