Rendementsweg 20 B5 - 3641 SL Mijdrecht - 0297-385254

Videomarketing: nóg relevanter dan ooit

Wat leuk dat je even de tijd neemt om te kijken. Ik ga het hebben over videomarketing en waarom video relevanter is dan ooit.
Ik vertelde het al eerder, maar het kan geen kwaad om het nog eens te zeggen: Google plaatst video bóven tekst in de zoekresultaten. Video is dus een belangrijk deel van een goede SEO-strategie. Hoe dat werkt? Daar kom ik zo op terug.

Contentmarketing

Laten we het onderwerp contentmarketing eerst nog eens even aansnijden. Je hebt contentmarketing nodig om een merk op te bouwen en jouw doelgroep te bereiken. Ook voor SEO-prestaties is contentmarketing noodzakelijk. Aangezien video online steeds dominanter wordt, moet video inmiddels een onmisbaar onderdeel zijn van je contentmarketingstrategie. Gelukkig omarmen dan ook de meeste marketeers het gebruik van video als onderdeel van hun marketingstrategie.

Iedereen kijkt online video

Video op zich is natuurlijk niets nieuws. Maar het belang ervan neemt wel steeds verder toe. En de laatste tijd gaat dat steeds sneller. En waarom is dat zo? Een groot deel van de doelgroepen is constant online en kijkt online video. Elke minuut… wordt er 300 UUR aan video geupload op YouTube…
YouTube is na Google de meest gebruikte zoekmachine. YouTube en Google integreren steeds meer met elkaar, wat weer een extra aanjager is voor de zoekresultaten en dus je bereik. Maar dan moet je het wél goed aanpakken…

Key Moments

Zoals ik al zei: Google zorgt ervoor dat video’s steeds beter zichtbaar worden in de zoekresultaten. Dit komt op de eerste plaats door het toevoegen van de video’s-button, waarmee je specifiek naar video’s kunt zoeken.
Ook spelen de zogenoemde Key Moments een belangrijke rol. En dit is écht een belangrijke ontwikkeling: Als maker van videocontent kun je namelijk verschillende hoofdstukken aanmaken in YouTube. Deze zie je direct terug, net als bij deze video! Je ziet dat de tijdlijn hieronder is onderverdeeld in hoofdstukken. Zo zie je snel welke gedeeltes voor jou, als kijker, relevant zijn. Bij het kijken van bijvoorbeeld een lange instructievideo, is deze functionaliteit heel handig.
Google heeft deze Key Moments in de zoekresultaten geïntegreerd. Plaats je een video op YouTube, dan help je zo de zoekmachines om te indexeren.

Niet alleen nieuwe video’s

Maar hier stopt het niet. YouTube is bezig met het uitrollen van een ai-algoritme om gesproken tekst om te zetten in data. Op deze manier kunnen er automatisch hoofdstukken in video’s worden aangebracht. En dus ook in video’s die al langer geleden zijn geüpload!

Video wordt dus steeds belangrijker

Door dit soort ontwikkelingen worden video’s relevanter en relevanter.
Ik zie helaas nog steeds bedrijven die een eigen videospeler op de site hebben geïntegreerd. Dat is zonde. Mijn advies is: gebruik juist die kracht van YouTube. Gebruik het feit dat je video’s kunt embedden op je website.
Bezoekers van YouTube kunnen op hun beurt jouw video vinden zonder je website te kennen of Google te gebruiken. Door de toenemende integratiemogelijkheden bestaat de kans dat jouw video zo, hop, als zoekresultaat terugkomt in Google. Misschien wel dankzij die Key Moments!
De combinatie van kwalitatieve content en het zoekvolume van YouTube en Google: dát is de sleutel tot succes!

Aan de slag

Videomarketing is relevanter dan ooit. Dus, wanneer ga jíj aan de slag?