Rendementsweg 20 B5 - 3641 SL Mijdrecht - 0297-385254

Videomarketing trends voor dit jaar

Leuk dat je weer de tijd neemt om te kijken, René neemt je graag mee in de videomarketing trends voor 2022. Interessant wellicht voor jou, zeker als je nog niet zoveel met videomarketing doet.

Dus: ga jij in 2022 aan de slag met videomarketing? Bekijk dan deze vlog!

Gebruik video voor je zoekmachineoptimalisatie

SEO is natuurlijk niets nieuws… Maar zorg ook ervoor dat je vídeo geoptimaliseerd is. Volgens onderzoek van Forrester zul je met video veel sneller goed gevonden worden op Google dan met andere technieken, (dus over laaghangend fruit gesproken)… Hoe gebruik je video voor je zoekmachineoptimalisatie? Daarvoor zijn er drie aandachtsgebieden: Relevantie, consistentie en optimalisatie.

Wees relevánt voor je doelgroep, (met hagel schieten werkt allang niet meer.) Maak de juíste video voor de juíste doelgroep. En wees consistent, één video is géén video. Regelmatig video gebruiken, als structurele invulling van je contentmarketingstrategie…. en optimaliseer: met het gebruik van tags, keywords, een duidelijke omschrijving en vooral: die duidelijke call-to-action!

Stille video

Video gaat steeds vaker gebruikt worden zónder enige vorm van geluid. Dat klínkt gek, maar dat is het eigenlijk helemaal niet. Maar liefst 85% van de video’s op Facebook, wordt zónder geluid bekeken. Los van dat het vervelend kan zijn om direct ongevraagd audio te hebben, zal je doelgroep via social media niet altijd in een rustige omgeving de tijdlijn door scrollen. Dus wil je die broodnodige aandacht pakken, zorg ervoor dat je video geoptimaliseerd is om ook ‘stil’ te bekijken. Denk bijvoorbeeld aan het ondertitelen. Heel simpel, maar wel doeltreffend.


Laat ánderen voor jou spreken

Je kunt zelf wel vertellen hoe goed je bent: maar laat vooral tevreden klanten over jou spreken. Zeg eens eerlijk: Uiteindelijk ga je tóch gewoon voor die hovenier of voor dat leuke eettentje omdat een kennis of een vriend dit aanraad.
Uiteindelijk is dit soort mond-tot-mond reclame de meest effectieve vorm van marketing. Maar dit principe is heel goed op te vangen in video. Of het nu een testimonialvideo is of dat je een volledige partnership wilt aangaan met een influencer, dat ligt aan jouw organisatie. Feit is wel: dat als je anderen over jou als organisatie laat praten, dit écht een hele nuttige toevoeging kan zijn in je totale contentstrategie.
En juist in vídeo en vooral een écht verhaal: je wil die twinkeling in iemands ogen zien. Niet gescript, niet gecopywrite in een folder… Juist in bewegend beeld.

Dit is nog maar een selectie van de komende videomarketing trends… Wil je meer weten? Neem gerust contact met ons op, wij vertellen je graag meer.